PG Berltsum
x
Please install MailChimp plugin

Gezocht

PG BERLTSUM OP ZOEK NAAR VERSTERKING, HELP JIJ MEE?

U kent ongetwijfeld de spandoeken aan het begin van een nieuw schooljaar met de tekst “Wij gaan weer naar school” of later in de examentijd ”Een schouderklop van JOP, daar kikker je van op!”. Het zijn gewaardeerde teksten die de nodige goodwill kweken. Misschien ook wel een idee voor onze kerk, omdat er nieuwe ambtsdragers worden gezocht.

Wellicht met de wervende tekst:  “Zou u klaar zijn voor een ambtstermijn?”
Hoewel de kerkelijke gemeente het niet gemakkelijk heeft om mensen te blijven binden, is er in ons prachtige dorp Berltsum zeker nog genoeg vuur en passie aanwezig om overeind te blijven! Kijk eens naar al dat vrijwilligerswerk binnen onze gemeente! Bijna iedereen draagt wel een steentje bij. Het kost energie, maar levert ook veel energie op! Je leert veel mensen beter kennen en je doet iets voor een ander en dat is toch onbetaalbaar.

Toch zijn er nu weer plekken vacant in het kerkenwerk en wel van een kerkrentmeester, een jeugdouderling en een jonge gezinnenpionier!

Vooral die laatste titel verdient uiteraard enige uitleg! Jonge gezinnenpionier is een prachtige naam voor iemand die namens de kerkelijke gemeente peilt wat er bij de jonge gezinnen met kinderen tot en met de middelbare schoolleeftijd leeft.

Een mooie, maar op het oog niet eenvoudige taak, die de jonge gezinnenpionier in samenwerking met de jongerenwerker, probeert te vervullen. Een pionier wordt in het algemeen ook wel omschreven als iemand die als eerste persoon een bepaald gebied betreedt en zonder ervaringen van anderen het nodige aanvangswerk verricht, dit met de nodige inspanningen en zelfs ontberingen. Wat dat betreft willen wij jullie geruststellen, want zover laten we het echt niet komen. Je bent een pionier, maar dan met een goede en brede ondersteuning voor al je werk in de gemeente.

Ook de jeugdouderling kan daar een stimulerende rol in vervullen. Een jeugdouderling is er voor de jongeren en heeft gevoel voor het jeugdwerk zoals JOP, kindernevendienst en alle activiteiten die daarbij horen. Ook vorm je een “tandem” met de jongerenwerker en ben je de tussenpersoon van de kerkenraad en het jongerenwerk. Uit ervaringen van diegenen die dit werk hebben gedaan, kunnen we zeggen dat het inspirerend werk is en het een functie is waar jezelf ook jong bij blijft! Voor veel van die activiteiten die door de jongeren gebezigd worden, zijn de nodige financiën noodzakelijk en daarvoor hebben we de hulp nodig van de kerkrentmeesters.

Ook zo’n mooie taak die het gemeenteleven herbergt. Alleen het woord al geeft je een goed gevoel:  Rentmeester van de kerk. Het lijkt wel een erebaan! Op een juiste manier met de kerkelijke gelden omgaan en ook met de kerk, het land en de gebouwen. De rentmeesters zijn naarstig op zoek naar versterking en heten je graag welkom in hun team.

 

Voorop staat dat we als gemeente alles met elkaar doen en dat een ieder een radertje vormt in het geheel en ervoor zorgt dat we gezamenlijk nog heel lang van elkaar en het waardevolle kerkelijke leven kunnen genieten. Dus sluit even je ogen en voel welke vacature bij jou past.

Wonderen worden er niet verwacht, slechts een beetje liefde voor en plezier in het vrijwilligerswerk dat je doet. Het kost tijd en inspanning, maar het levert ook zoveel op dat je er absoluut geen spijt van zult krijgen. Mocht het lukken deze openstaande functies bezet te krijgen, dan zou een spandoek met de woorden van de Zeeuwse band Blof:  “Zo blij dat jij hier bent!” zeker op zijn plaats zijn.

https://m.youtube.com/watch?v=N0OLEgc-Glk

 

 

 

Met dit formulier kunt u uzelf of iemand ander die u geschikt acht aanmelden als Ambtsdrager.

[contact-form-7 404 "Not Found"]