KUNSTRIJKE ONTDEKKINGSTOCHT LANGS OUDE FRIESE KERKEN

Geplaatst op juli 11, 2019

Home Actueel Berichten KUNSTRIJKE ONTDEKKINGSTOCHT LANGS OUDE FRIESE KERKEN

KUNSTRIJKE ONTDEKKINGSTOCHT LANGS OUDE FRIESE KERKEN

Vierde editie Kunst in Kerken van start

Van 6 juli t/m 14 september vindt de vierde editie van Kunst in Kerken plaats: de jaarlijks terugkerende, kunstrijke ontdekkingstocht langs verschillende historische kerken in Fryslân. Dit jaar zijn er drie verschillende wandel- en fietsroutes samengesteld langs kerken in Noord- en Zuidwest Fryslân waar je eigentijds werk kunt ontdekken van een eclectisch gezelschap Friese kunstenaars.

Aan de hand van een praktische routekaart word je meegenomen langs bekende en minder bekende kerken in de regio. In elke kerk vind je een expositie van een Friese kunstenaar. Van impressionistische schilderijen tot kleisculpturen en van textielkunst tot houtsneden.

Elien Cusveller, adviseur beeldende kunst bij Keunstwurk: “Kunst in Kerken biedt een geweldige kans om kennis te maken met de grote verscheidenheid aan beeldend kunstenaars die onze provincie rijk is. Door de historische kerken als podium te gebruiken ontstaat er bovendien een interessante wisselwerking tussen het werk van de kunstenaar en de omgeving en staan de prachtige kerken zelf ook extra in de spotlight”.

In Noord Fryslân kun je een oostelijke route volgen van 25 kilometer (met werk van onder meer Han Reeder, Gerda Hulsinga, Ellen Mandemaker, Paula Deutekom, Anne Feddema en Joke Ket) en een westelijke route van 14 kilometer (met werk van Tjabel Klok, Klaas Werumeus Buning, Annemarie Veenstra en Pieter Ploeger).

In gemeente De Fryske Marren is een route uitgezet van 12 kilometer en kun je werk ontdekken van Yt Osinga, Hans Hofman, Margreet Boonstra, Maartje Roos en Saskia Wagenvoort.

Routekaarten
Meer informatie en de routekaarten zijn online te vinden op de website www.keunstwurk.nl/kunst-in-kerken

folder Kunst in Kerken 2019 def