De liturgie gaat door!

Geplaatst op maart 20, 2020

Home Actueel Berichten De liturgie gaat door!

Exemple

De liturgie gaat door!

Voorlopig niet naar de kerk? Dan komt de kerk naar u. We vinden het als gemeente belangrijk om ook in deze periode samen kerk te kunnen zijn. We zullen daarom vanaf zondag 29 maart livestream verzorgen via onze website www.pgberltsum.nl
Tijdens de eerste dienst, op 29 maart om 09.30 uur zal onze jongerenwerker Carlijn Niesink samen met ds. Bouman voorgaan. Wij nodigen u allen van harte uit om deze dienst vanuit uw eigen huis mee te kijken.

Komende zondag, 22 maart zal er nog geen livestream actief zijn. We nodigen u daarbij van harte uit om te kijken naar de overdenking van ds. Reuver op npo 2 om 09.20 uur. Op onze website staan verschillende werkvormen voor jong en oud om deze zondag mee bezig te gaan.

Palmpasen

Zondag 5 april is het Palmpasen. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om samen te komen met alle kinderen voor het maken van Palmpaasstokken. Gelukkig hebben we een oplossing. Tijdens de livestream van zondag 5 april zal Carlijn het verhaal van Palmpasen vertellen. Thuis kunnen de kinderen aan de slag met het maken van hun eigen stokken. Als kerk zorgen we voor het materiaal, de stokken en krijgen jullie een uitleg. Doe je mee? Stuur dan een mailtje naar c.niesink@pgberltsum.nl dan zorgen wij dat alles klaarligt. Opgeven kan tot en met maandag 30 maart.  De stokken en het materiaal kan worden opgehaald op zaterdag 4 april tussen 11.00 en 13.00 uur. Natuurlijk mogen je vriendjes en vriendinnetjes ook mee doen dus laat ons weten met hoeveel je bent.
Maar dit is nog niet alles. Heb je een mooie palmpaasstok gemaakt? Maak dan een foto en mail/app die naar Carlijn. De meest originele foto wint een leuke prijs!

 

Stille Week

In de Stille Week (ma. 6 april t/m zat. 11 april) zullen de kerkdiensten gewoon doorgaan, maar dan via de livestream. Via de computer kunt u/kun jij iedere avond de dienst live volgen vanuit de Koepelkerk. Maandag 6 april om 19.00 uur is de eerste uitzending, volgen kan via onze website www.pgberltsum.nl

In deze diensten zullen een groep van max. 10 gemeenteleden aanwezig zijn die aan deze dienst meewerken. Rond 1 april ontvangen jullie allemaal de complete liturgie van de Stille Week in de brievenbus. Deze liturgie is samengesteld door de Stille Week Commissie, waarvoor heel hartelijk dank!

 

Niet alleen

Via het platform nietalleen.nl worden mensen die hulp kunnen bieden en mensen die hulp nodig hebben bij elkaar gebracht.

Mensen die behoefte hebben aan hulp of een gesprek kunnen bellen naar 0800 -1322.

Maar jullie kunnen natuurlijk ook altijd bellen/mailen naar Carlijn 06-38325383, ds. Bouwman 058- 2894477 of een van de kerkenraadsleden.

 

Klokken verspreiden ‘boodschap van Hoop en Troost’’

 

De Raad van Kerken roept alle kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen (18 en 25 maart en 1 april) van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen we mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Het is tevens een oproep tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen. Ook de klokken van onze Koepelkerk zullen deze 3 woensdagen luiden.