donderdag 26 mei gezamenlijk de Hemelvaart-viering

Geplaatst op mei 16, 2022

Home Actueel Berichten donderdag 26 mei gezamenlijk de Hemelvaart-viering

Exemple

donderdag 26 mei gezamenlijk de Hemelvaart-viering

Vier gemeenten organiseren op donderdag 26 mei gezamenlijk de Hemelvaart-viering. Na een onderbreking van twee jaar pakken we de organisatie weer op. We zijn welkom in de boerderijwinkel bij de Dykstrastate,  Bitgumerdyk 24, 9036 VS te Menaam.

De organiserende gemeenten zijn Berltsum, Bitgum, Bitgummole, Dronrijp, Ingelum, Marsum en Menaam. Ook mensen uit andere plaatsen zijn uiteraard welkom bij deze bovenplaatselijke kerkelijke activiteit.

Het thema is Hemels Feest. We beginnen de dag voor vroege vogels om 08.00 uur. We gaan dauwtrappen. Vertrek vanaf de genoemde locatie. Bent u geen vroege vogel, maar wel uitgeslapen, kom dan voor het ontbijt vanaf 09.00 uur. De viering begint om 10.00 uur. De dienst wordt muzikaal ondersteund door de heer Peter van der Zwaag.

De heer Peter van der Zwaag studeerde orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en behaalde in 2015 zijn diploma Master of Music. Peter is organist van de Salviuskerk in Dronrijp en daarmee de vaste bespeler van het Bader-orgel (1657), het oudste in de provincie Friesland.

Aansluitend op de viering is er vanaf 11.00 uur koffie drinken.

U kunt de locatie aan de Bitgumerdyk goed bereiken met de auto. Wanneer mogelijk komt u dan vooral met de fiets. Of misschien bent u wel een hele vroege vogel… en is te voet komen geen moeite?

Aanmelding van tevoren is niet noodzakelijk. We rekenen op mooi weer, maar voor het geval dat, de viering vindt plaats in een overdekte ruimte. We vinden het fijn dat u komt.

Op deze plaats wil ik alvast de familie Jelmar en Grietje Lautenbach bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie op de Dykstra State.

We kijken uit naar een “HEMELS FEEST”.

 

Namens de collega’s en de kerkenraden van bovengenoemde gemeenten,

Ds Jeroen van Olffen.

22-05-26 hemelvaartsdienst 2022 Groot pdf 02