Ik ga. Zet een stap naar de ander

Geplaatst op januari 18, 2016

Home Actueel Berichten Ik ga. Zet een stap naar de ander

Exemple

Ik ga. Zet een stap naar de ander

Ik ga. Zet een stap naar de ander

De veertigdagentijd is de periode voor Pasen. Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus én bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg.
Het thema van de 40dagentijdcampagne is gebaseerd op teksten van het oecumenisch leesrooster. Dit jaar worden er teksten uit het evangelie van Lukas gelezen. Hierin komt naar voren dat Jezus van ons vraagt om rigoureuze keuzes te maken. Een voorbeeld hiervan is de keuze die Petrus en Andreus maken. Deze vissers zijn druk met hun netten. Maar toen kwam Jezus langs. “Kom, volg mij.” Deze twee stoere vissers lieten direct het werk voor wat het was. Ze gingen. Zo eenvoudig is het in de bijbel om te gaan. Hoe is dat voor ons vandaag? Tijdens deze 40dagentijd zeggen we even eenvoudig: ik ga. We laten het niet bij goede voornemens, maar maken werk van onze plannen. We kijken op als iemand ons roept en we volgen. Of we nu onze tijd willen delen met een naaste dichtbij of ons geld met iemand ver weg. Zet een stap en ga.

Kerk in Actie voert in deze belangrijke kerkelijke periode campagne. Samen met vele kerkelijke gemeentes en donateurs. Ieder jaar wordt er een thema gekozen en staan er zes projecten centraal. Dit jaar is het thema ‘Ik ga. Zet een stap naar de ander.’

De volgende projecten worden gesteund:

  • Een veilig huis voor Oekraïense weeskinderen
  • Een nieuw start voor kwetsbare vrouwen in India
  • Een lacht op het gezicht van kinderen in Nederland
  • Steun Syrische vluchtelingen
  • Een steuntje in de rug voor migranten in Amsterdam
  • Een beter inkomen voor Ghanese boerinnen

Meer informatie vindt u op www.kerkinactie.nl/40dagentijd

Zamel geld in voor de verschillende projecten met het spaardoosje dat u heb ontvangen bij het kerkblad van 9 februari.

Deze spaardoosjes kunt u inleveren in de kerkdienst van 1e Paasdag (27 maart 2016)

Spaart u met ons mee?