Kerk zijn in tijden van corona. Bericht van de Kerkenraad PG Berltsum

Geplaatst op maart 17, 2020

Home Actueel Berichten Kerk zijn in tijden van corona. Bericht van de Kerkenraad PG Berltsum

Exemple

Kerk zijn in tijden van corona. Bericht van de Kerkenraad PG Berltsum

Kerk zijn in tijden van corona.

Een lege en stille kerk. Geen dienst, geen knd xl, een vreemde gewaarwording. Toch zal dit, zoals het nu lijkt, nog wel een aantal zondagen zo doorgaan.

De komende dagen zullen op onze website www.pgberltsum.nl verschillende werkvormen worden gedeeld over hoe men thuis kerk kan zijn. Hierbij zullen er ook werkvormen zitten die passen bij Palmpasen, wat over drie weken plaats zal vinden. Deze onzekere tijden vragen om een nieuwe creatieve aanpak.
Ook zullen we op de website verwijzen naar verschillende kerkvieringen in het land die digitaal te volgen zullen zijn.

 

Omzien naar elkaar

Ook in deze tijd en misschien juist wel in deze tijd is pastoraat erg belangrijk. Ds Bouman (058-2894477) en Carlijn Niesink (06-38325383) zijn beide telefonisch natuurlijk gewoon beschikbaar.

Maar als gemeente kunnen we meer dan dat. Laten we omzien naar elkaar door de telefoon op te pakken en elkaar te bellen maar ook door elkaar brieven of kaartjes te schrijven. Een klein gebaar met een soms onverwacht grote impact.

Mocht er behoefte zijn aan praktische hulp met bijvoorbeeld het doen van boodschappen, schroom dan niet om contact op te nemen met ds. Bouman, Carlijn Niesink of de diaconie.

 

JOP-activiteiten

Ook de JOP-activiteiten zullen voorlopig geen doorgang vinden. Het JOP-weekend wat van 17-19 april gepland stond zal worden verschoven naar een later tijdstip. Wij vinden het natuurlijk erg jammer dat het voorlopig geen doorgang kan vinden maar nemen graag de verantwoordelijkheid. Zodra de nieuwe datum bekend is zal deze worden gecommuniceerd.

 

Nationaal gebed woensdag 18 maart

Op initiatief van ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, de Raad van Kerken in Nederland en MissieNederland is woensdag 18 maart uitgeroepen tot Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd. Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen, en om God te vragen ons zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.

Deze dag wordt gehouden op woensdag 18 maart 

Op drie momenten wordt centraal een gebedsblok ingeleid, met een vierde afsluitend moment. Deze momenten volgen de getijden: om 9, 12 en 15 uur en om 19 uur de afsluiting. Deze inleiding is een livestream vanuit de kapel van de EO met enkele gasten uit de breedte en diversiteit van de kerk. In 15 tot 30 minuten wordt het onderdeel inhoudelijk neergezet en gaat een predikant voor in gebed. Vervolgens kan een ieder tussentijds persoonlijk bidden, een gebed plaatsen op een centrale digitale plek en/of via sociale media met hashtags en/of meekijken bij een lokale of provinciale livestream.
Meer info op www.nationaalgebed.nl