Voorbij en sta op 

Geplaatst op augustus 29, 2019

Home Meditaties Voorbij en sta op 

Exemple

Voorbij en sta op 

“Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de Heer” (Jesaja 60) 

Vraag tien mensen wat vakantie vieren voor hen betekent, en het zou zomaar kunnen dat je 10 verschillende antwoorden krijgt. Luieren of actief bezig zijn, de natuur in of juist de stad opzoeken, primitief of zo luxe mogelijk, ver weg of dichtbij, de keuzes zijn eindeloos! 

Vraag tien mensen wat geloven voor hen betekent, en je zou ook heel goed 10 verschillende antwoorden kunnen krijgen. Maar als het goed is , weerspiegelen al die antwoorden iets van die ene grote God. Over iedereen die ervoor kiest om Gods wil te doen, schijnt Zijn licht!  

(Uit: Vakantiebijbelgids Ark Mission, 2019) 

De afgelopen jaren waren wij als gemeenteleden gewend dat onze predikant , Arjan Bouwknegt, deze plek in Tsjerkelûden vulde met een meditatie. Dat is voorbij! In de afgelopen tijd hebben we op verschillende momenten afscheid kunnen nemen en op het moment dat jullie dit lezen woont hij, samen met Jacqueline, Nathan en Jade in Wezep, hun nieuwe woonplaats. Zij kunnen vertellen wat voor hen deze vakantieperiode betekende: opruimen, afscheid nemen, laatste bezoek aan mensen, niks geen luieren maar actief bezig zijn om het “afscheid” van Berltsum in goede banen te leiden. 

Zij kunnen ook antwoord geven op de vraag wat geloven voor hen heeft betekend in de afgelopen jaren in Berltsum. Persoonlijk, samen als man en vrouw, maar ook samen als gezin, als leden van onze kerk. Bijzondere momenten, verdrietige, maar ook lachwekkende, serieus zijn tijdens vergaderingen maar ook smakelijk lachen , kortom in al die momenten mochten zij en wij iets van die ene grote God ervaren. Wij zagen iets weerspiegelen! Zijn licht scheen en Zijn licht blijft schijnen! 

Arjan, wij zeggen je nogmaals dank voor al die meditaties, ja voor alles wat je hebt gedaan in deze Berltsumer-tiid! Jij weerspiegelde iets van die grote God! 

De tijd in Berltsum is voorbij, jij gaat ergens anders opstaan en wij zullen als kerkmensen in Berltsum opstaan en laten zien dat er een God is die nog steeds Zijn licht laat schijnen. 

We zullen dat samen doen, mensen van diverse pluimage, mensen die op geheel eigen wijze invulling geven aan hun persoonlijk geloof, jong en oud! In de komende tijd zullen we als gemeenteleden nadenken over de invulling van de “open plek” die Arjan achterlaat.  

Eén ding is daarover duidelijk: die grote God laat Zijn licht blijvend schijnen, daar mogen we van op aan! Ik, jij, ja wij allemaal mogen daar ons geloof op richten, zodat we als mensen mogen schitteren! Wat een weerspiegeling zal dat geven in deze wereld! 

 

Sybren van Tuinen