Tiemen Haije van der Schaaf

Geplaatst op september 2, 2015

Home Actueel Berichten Tiemen Haije van der Schaaf

Exemple

Tiemen Haije van der Schaaf

Op 23 juni is Tiemen Haije van der Schaaf geboren. Zijn trotse ouders Haije en Esther willen hem binnenkort in de kerk van Berltsum laten dopen.

 

Tiemen HaijeHaije en Esther wonen samen met hun drie kinderen in Menaam. Zij zijn sinds bijna 6 jaar lid van de gemeente. Door de voorbereidingen van hun huwelijk zijn Haije en Esther terechtgekomen bij de kerk in Berltsum. Ruim vijf jaar na de huwelijksvoltrekken is het gezin gezegend met 3 kinderen. De oudste twee, Thijs Pieter van 4 en Tesse Anna van 2, zijn al gedoopt. En nu willen ze ook graag hun derde kindje Tiemen Haije met de heilige doop Gods zegen laten ontvangen.

 

Het geloof speelt een belangrijke rol in het leven van het jonge gezin. Vooral Esther haalt veel steun uit het geloof. “Al weer heel wat jaren terug heb ik van mijn oom en tante uit Canada een kaart gekregen voor mijn verjaardag. In de kaart stond een tekst geschreven: ‘Put God in the center and everything will come together’. Die tekst heb ik nog steeds in mijn beurs en daarmee altijd bij mij”. Vertrouwen op God speelt een centrale rol in het leven van Haije en Esther. Dit willen ze dan ook graag meegeven aan hun kinderen. “Daarnaast vinden we het belangrijk de Christelijk normen en waarden voorop te stellen in de opvoeding, waardoor de kinderen ook dit meekrijgen voor later. Opvoeden is natuurlijk een hele klus, maar we doen ons best”, vertelt Esther. Het geloof, de kerk en de bijbel hoort volgens hen ook bij deze opvoeding. “We proberen ze nu zoveel mogelijk thuis en op school mee te geven en willen straks ook met ze naar de kerk gaan. De keuze voor het verder gaan met het geloof ligt natuurlijk later altijd bij de kinderen zelf”.

 

Esther en Haije vertellen dat ze vanaf de eerste contacten met de kerk in Berltsum zich daar erg thuis en welkom hebben gevoeld. “We hopen dat onze kinderen dit ook zo zullen ervaren en dat ze daardoor als ze groot zijn ook God een centrale rol in hun leven zullen laten spelen. “Want als ze dat doen zal de tekst van mijn kaartje zeker ook voor hen gelden”.