500 jaar protestantisme, zaterdag 8 april a.s. in Franeker en Nijkleaster.

Geplaatst op maart 3, 2017

Home Actueel Berichten 500 jaar protestantisme, zaterdag 8 april a.s. in Franeker en Nijkleaster.

Exemple

500 jaar protestantisme, zaterdag 8 april a.s. in Franeker en Nijkleaster.

500 jaar Protestantisme in Fryslân, zaterdag 8 april 2017 “Verhalen vertellen” in Franeker & Nijkleaster

Welkom op deze Estafettedag in Fryslân voor 500 jaar Protestantisme.
Op deze dag komen verhalen van 500 jaar geleden & anno 2017 aan het licht.

In de oude Academiestad en Reformatiestad Franeker nodigen Menno Simons & Anna Maria van Schurman u uit om te luisteren naar hun verhalen. Menno Simons (1496-1561) vertelt zijn verhaal als grondlegger van de Mennisten, Doopsgezinden, in de Doopsgezinde Kerk. Verteller is Frank Belt. Anna Maria van Schurman (1606-1678) vertelt haar verhaal in Museum Martena. Verteller is Hanneke Roelofsen. In Museum Martena kunt u ook de grootste collectie van Anna Maria van Schurman bezichtigen.

De leerlingen van de Anna Maria van Schurman School te Franeker hebben zich op verschillende manieren verdiept in de helden van 500 jaar geleden. In de tentoonstelling kunt u kennismaken met de helden uit de Reformatietijd & 2017.

In Nijkleaster heet men u welkom om u kennis te laten nemen van verhalen van vandaag, verbonden aan eerdere verhalen van het kloosterleven in Fryslân. Die verhalen klinken door in stilte en in gesprek met elkaar.

’s Avonds komen verhalen opnieuw samen in de Martinikerk te Franeker. Ditmaal met theater & muziek. Kees Posthumus en Juul Beerda laten de stemmen klinken van Maarten Luther, Katharina von Bora, Menno Simons en nog meer. Het Fries Symfonie Orkest begeleidt waar nodig met de muziek! En het Fries Symfonie Orkest sluit de dag af met de bijzondere Symfonie no. 5 van Mendelssohn, ook wel bekend als de “Reformation”.

voor het programma klik hier