Ineke Baron gast op de gemeenteavond

Geplaatst op november 11, 2016

Home Actueel Berichten Ineke Baron gast op de gemeenteavond

Exemple

Ineke Baron gast op de gemeenteavond

Ineke Baron (Ineke) staat landelijk bekend als de eerste vrouwelijke voorganger op een vrijgemaakte kansel! Zelf ziet ze het anders. Haar missie is om voor te gaan in gevangenisdiensten en waar ze verder maar gevraagd wordt.

Soms is dat in een andere kerkdienst, soms in een tafelgesprek voor zwervers. “Ik denk wel eens: God heeft haast dat het evangelie overal gebracht wordt en Hij beheert mijn agenda”.

Ineke (afkomstig uit Bakkeveen) is geboren in het Drentse Ter Aard (1957), een stip op de kaart met ca. 20 huizen. Geboren in een gezin met 11 kinderen, zij de jongste en haar oudste broer was 13 jaar ouder. Een traditioneel, vrijgemaakt gezin waar hard werken centraal stond. Naar de school in Assen, naar de kerk ca. zeven km verderop, op de fiets. Ze had als kind een droom, directrice worden van een kindertehuis of modeontwerpster óf zendeling. Dat is het allemaal niet geworden! Op jonge leeftijd haalde ze het middenstandsdiploma, trouwen, werken bij de Rabobank.

Actief in het kerkelijk gebeuren in Haulerwijk en op enig moment bezocht ze een weekend over macht, misbruik en manipulatie in de kerk, relaties en in de maatschappij. Er gebeurden diverse bijzondere dingen in haar leven, ze was anders naar de mensen gaan kijken. Ze wilde haar geloofsverhaal delen. Ze kwam in aanraking met het gevangenisleven, ze kwam in aanraking met de jeugdgevangenis Het Poortje in Groningen.

Een vrouw die met ons haar geloofsverhaal wil delen. Op 22 november a.s. is zij aanwezig op onze gemeente-avond. Zij zal ons meenemen in haar eigen mensen-verhaal en ons ook laten “zien” dat wij anders naar mensen kunnen en moeten kijken. Een bijzonder mens met een bijzonder verhaal!